top of page

Laser behandeling voor schimmelnagels

De termen "kalknagels" en "schimmelnagels" worden in de volksmond door elkaar gebruikt.

Vaak gaat het toch echt om schimmelnagels. Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Deze nagels zijn lastig te behandelen omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en een intensieve medicatiekuur heeft een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Schimmelnagels kunnen tegenwoordig goed door middel van lasermethoden behandeld worden.

Hoe werkt een schimmelnagel laserbehandeling ?

De elos maakt gebruik van IPL licht gecombineerd met radiofrequentie. Deze energie zet zich om in warmte in de nagelplaat. Hier wordt de schimmel gedood. Langzaam zal de aangedane nagel uitgroeien en groeit er een mooie gladde nagel voor terug. Dit proces kan wel enkele maanden duren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om schimmelnagels te verwijderen ? 

Er zijn minimaal drie behandelingen nodig.Als de schimmel hardnekkig vast zit en/of alle nagels (in ernstige mate) aangedaan zijn, is het mogelijk dat er meer behandelingen nodig zijn. Omdat het zeker een paar maanden duurt voordat er een gezonde nagel terug groeit, is de afspraak voor de nacontrole na ongeveer een half jaar.

Doet en schimmelnagel behandeling pijn ?

De behandeling voelt aan als meerdere gemene prikjes. De behandeling zelf duurt gelukkig maar een paar minuten, afhankelijk van hoeveel nagels er zijn aangedaan.

Hoe kan ik mijn schimmelnagels thuis het beste verzorgen ?

Het is belangrijk dat u de voeten thuis behandeld met een anti-schimmelcrème om de behandeling optimaal te ondersteunen. Ook bestaan er anti-schimmelproducten voor in de schoenen. Droog de tenen extra goed af na het douchen of baden. Reinig de badkamervloer extra of douche op slippers. Zorg voor een extra paar schone sokken om na de behandeling aan te trekken. De behandeling is het meest effectief als de nagels dun zijn gevijld of gefreesd (door een gespecialiseerde pedicure).Bedenk dat schimmelnagels zeer hardnekkig zijn en het is daarom van groot belang dat alle omstandigheden zo optimaal mogelijk zijn.

Wie voert de laserbehandeling uit ? 

De laserbehandelingen worden uitgevoerd door een BIG-geregistreerde huidtherapeut van Cosmetique Totale, gespecialiseerd in Elos laser behandelingen. In sommige gevallen is een extra bezoek aan de huisarts nodig. De huidtherapeut adviseert u tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek uitgebreid over de mogelijkheden.

De huidtherapeut is aanwezig op:

Maandag 22 november 2021​

U kan via Schoonheidssalon en Medisch Pedicure praktijk Claudia een afspraak maken of direct bellen naar Cosmetique Totale 085 902 20 80 o.v.v. Schoonheidssalon Claudia - Breda 

bottom of page